Az otthon sütött kenyér illata és íze semmihez sem fogható. Ez az egyszerű kenyér recept ideális választás mindazok számára, akik most ismerkednek a kenyérsütés világával, vagy éppen valami gyors és házias megoldásra vágynak. Néhány alapvető hozzávalóból, kevés időráfordítással és egy kis türelemmel igazán finom, puha belű, ropogós héjú kenyeret készíthetünk saját magunknak és családunknak. Próbáld ki te is, és élvezd az otthoni kenyérsütés örömét!
Nehézség | Könnyű |
---|---|
Elkészítési idő | 1 óra |
Lépések száma | 4 lépés |
Hozzávalók száma | 5 hozzávaló |
Hozzávalók
Alábbi mennyiségből egy darab ~550 grammos kenyér süthető.
A kókuszvirágcukor ízlés és diéta szerint elhagyható.
Elkészítés
- A száraz alapanyagot összekeverjük egy tálban.
- Ezután a langyos vizet hozzáadjuk és gépi dagasztóval vagy kézzel jól kidagasztjuk egy tálban amíg összeáll.
- A tálból kivéve átgyúrjuk és megformázzuk, a sütőformát olivaolajjal kikenjük és a tésztát beletesszük. (forma nélkül is süthető)
- Ezután 35 fokos előmelegített sütőben 40 percet kelesztjük.
- Amikor megkelt a tésztánk, sütő ajtaját kinyitjuk és lekenjük olivaolajjal.
- Majd 220 fokra felkapcsoljuk a sütőt és további 40 –50 percig légkeverésen sütjük.
- Kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt szeletelhető.