Ez a glutén, tej és tojásmentes nokedli pont olyan mint a hagyományos! Nagyon egyszerű elkészíteni és érdemes nokedli szaggatóval készíteni.

Nehézség Közepes
Elkészítési idő 30 perc
Lépések száma 7 lépés
Hozzávalók száma 3 hozzávaló

Hozzávalók

Ez a mennyiség két személyre elég.

Elkészítés

  1. Felrakunk egy lábosba vizet forrni.
  2. Amikor mindjárt felforr a víz, akkor öntsük rá a hidegvizet a lisztre.
  3. A tésztát gyors körkörös mozdulatokkal kanállal csomómentesre összedolgozzuk.
  4. Majd a tésztát a nokedli szaggatóra tesszük vizes kézzel.
  5. Nokedli szaggatóval a forró vízbe szaggatjuk a kis nokedliket.
  6. Ahogy az összes tészta belekerült a vízbe 2,5 percig főzzük őket és egy kanál segítségével megkavarjuk, hogy ne ragadjanak össze.
  7. Szűrővel leszűrjük és hideg vízzel átmossuk, majd egy kiskanál olívaolajat teszünk rá ami ízlés szerint elhagyható.