Ez a glutén, tej és tojásmentes nokedli pont olyan mint a hagyományos! Nagyon egyszerű elkészíteni és érdemes nokedli szaggatóval készíteni.
Nehézség | Közepes |
---|---|
Elkészítési idő | 30 perc |
Lépések száma | 7 lépés |
Hozzávalók száma | 3 hozzávaló |
Hozzávalók
Ez a mennyiség két személyre elég.
Elkészítés
- Felrakunk egy lábosba vizet forrni.
- Amikor mindjárt felforr a víz, akkor öntsük rá a hidegvizet a lisztre.
- A tésztát gyors körkörös mozdulatokkal kanállal csomómentesre összedolgozzuk.
- Majd a tésztát a nokedli szaggatóra tesszük vizes kézzel.
- Nokedli szaggatóval a forró vízbe szaggatjuk a kis nokedliket.
- Ahogy az összes tészta belekerült a vízbe 2,5 percig főzzük őket és egy kanál segítségével megkavarjuk, hogy ne ragadjanak össze.
- Szűrővel leszűrjük és hideg vízzel átmossuk, majd egy kiskanál olívaolajat teszünk rá ami ízlés szerint elhagyható.