Az otthon sütött kenyér illata és íze semmihez sem fogható. Ez az egyszerű kenyér recept ideális választás mindazok számára, akik most ismerkednek a kenyérsütés világával, vagy éppen valami gyors és házias megoldásra vágynak. Néhány alapvető hozzávalóból, kevés időráfordítással és egy kis türelemmel igazán finom, puha belű, ropogós héjú kenyeret készíthetünk saját magunknak és családunknak. Próbáld ki te is, és élvezd az otthoni kenyérsütés örömét!
1kg la Blanka Kenyér lisztből 3 db ilyen 560 grammos kenyeret tudtok készíteni 10 perces időráfordítással!
Nehézség | Könnyű |
---|---|
Elkészítési idő | 2 óra |
Lépések száma | 7 lépés |
Hozzávalók száma | 5 hozzávaló |
Hozzávalók
Alábbi mennyiségből egy darab ~550 grammos kenyér süthető.
A kókuszvirágcukor ízlés és diéta szerint elhagyható.
Elkészítés
- Hozzávalókat egy tálban összekavarjuk és olajos kézzel szorosan cipót formázunk.
- Kiolajozott toast kenyér formába tettem és enyhén megszorjuk liszttel, hogy ilyen rusztikus felülete legyen, majd bemetszük a tetejét.
- 40 - 45 perc szobahőmérsékleten való kelesztés.
- 200 fokon 40 percet sült. ezután formából kifordítva további 8 percet sült 220 fokon.
- A formából kifordítva további 8 percet sült 220 fokon.
- Kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt szeletelhető.