A cirkós kenyér gluténmentes változata egy olyan speciálisan készített kenyér, amely a hagyományos cirkos kenyér esztétikai és ízbeli jegyeit próbálja megőrizni. Mint a rusztikus héj, és a tartalmas, ízletes ízvilág, miközben teljes mértékben gluténmentes alapanyagokból készül.

Nehézség Könnyű
Elkészítési idő 2 óra
Lépések száma 9
Hozzávalók száma 6

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz alapanyagot összekeverjük egy tálban.
  2. Majd a folyékony hozzávalókat hozzáöntjük a liszthez.
  3. 5 percig dagasztjuk, amíg összeáll a tészta.
  4. Kenyeret formázunk és kiolajozott toast kenyér formába tesszük, vagy lisztezett felületen elnyújtva és szorosan feltekerve sütőpapíros tepsin is süthetjük.
  5. Ezután bemetszük a tetejét.
  6. 50 percet kelesztjük,
  7. Lekenjük a tetejét olajjal,
  8. Előmelegített 200 fokos sütőben 55 percig sütjük.
  9. Rácson hagyjuk kihűlni.