A cirkós kenyér gluténmentes változata egy olyan speciálisan készített kenyér, amely a hagyományos cirkos kenyér esztétikai és ízbeli jegyeit próbálja megőrizni. Mint a rusztikus héj, és a tartalmas, ízletes ízvilág, miközben teljes mértékben gluténmentes alapanyagokból készül.
Nehézség | Könnyű |
---|---|
Elkészítési idő | 2 óra |
Lépések száma | 9 |
Hozzávalók száma | 6 |
Hozzávalók
Elkészítés
- A száraz alapanyagot összekeverjük egy tálban.
- Majd a folyékony hozzávalókat hozzáöntjük a liszthez.
- 5 percig dagasztjuk, amíg összeáll a tészta.
- Kenyeret formázunk és kiolajozott toast kenyér formába tesszük, vagy lisztezett felületen elnyújtva és szorosan feltekerve sütőpapíros tepsin is süthetjük.
- Ezután bemetszük a tetejét.
- 50 percet kelesztjük,
- Lekenjük a tetejét olajjal,
- Előmelegített 200 fokos sütőben 55 percig sütjük.
- Rácson hagyjuk kihűlni.