Aranygaluska, amivel nem érdemes karácsonyig várni, A receptet, aranygaluska falatozás közben írom és annyira finom, hogy nem akarom elhinni, hogy lehet ilyen jó állaga gluténmentesen.

Nehézség Közepes
Elkészítési idő 90 perc
Lépések száma 7 lépés
Hozzávalók száma 7 hozzávaló

Hozzávalók

Alábbi mennyiségből egy adag aranygaluska készíthető.

A kókuszvirágcukor ízlés és diéta szerint elhagyható.

Elkészítés

  1. Hozzávalókat egy tálban kidagasztjuk és a dagasztás végén hozzáadunk 2 ek. vajat amit beledolgozunk a tésztába.
  2. Elkészítjük a diós szórást egy aprítógépbe: 4 nagy marék diót + ízlés szerinti cukor vagy édesítő mennyiséget kis citromhéjjal ledarálunk. (Kókuszvirágcukorral készítettem kb. 8 ek)
  3. 24 cm -es sütőpapírral bélelt torta formába állítsuk össze. A sütőpapírra kevés olajat teszünk, majd vizes kanállal kis nudlikat szaggattunk a tészból az első réteghez, hogy ne teljesen érjenek össze.
  4. Majd vastagon megszórjuk a diós kókuszvirágcukros keverékkel. Ezt így ismételjük 4 rétegen keresztül majd a tetejére is szórás került.
  5. 40 percet kelesztjük szobahőmérsékleten.
  6. 190 fokon légkeverésen 40 percet sült.
  7. Vanília sodót készítünk hozzá klasszikus módon növényi tejjel vagy vanília puding öntettel.