Aranygaluska, amivel nem érdemes karácsonyig várni, A receptet, aranygaluska falatozás közben írom és annyira finom, hogy nem akarom elhinni, hogy lehet ilyen jó állaga gluténmentesen.
Nehézség | Közepes |
---|---|
Elkészítési idő | 90 perc |
Lépések száma | 7 lépés |
Hozzávalók száma | 7 hozzávaló |
Hozzávalók
Alábbi mennyiségből egy adag aranygaluska készíthető.
A kókuszvirágcukor ízlés és diéta szerint elhagyható.
Elkészítés
- Hozzávalókat egy tálban kidagasztjuk és a dagasztás végén hozzáadunk 2 ek. vajat amit beledolgozunk a tésztába.
- Elkészítjük a diós szórást egy aprítógépbe: 4 nagy marék diót + ízlés szerinti cukor vagy édesítő mennyiséget kis citromhéjjal ledarálunk. (Kókuszvirágcukorral készítettem kb. 8 ek)
- 24 cm -es sütőpapírral bélelt torta formába állítsuk össze. A sütőpapírra kevés olajat teszünk, majd vizes kanállal kis nudlikat szaggattunk a tészból az első réteghez, hogy ne teljesen érjenek össze.
- Majd vastagon megszórjuk a diós kókuszvirágcukros keverékkel. Ezt így ismételjük 4 rétegen keresztül majd a tetejére is szórás került.
- 40 percet kelesztjük szobahőmérsékleten.
- 190 fokon légkeverésen 40 percet sült.
- Vanília sodót készítünk hozzá klasszikus módon növényi tejjel vagy vanília puding öntettel.