Ez az almás pite gluténmentesen pont olyan mint az IGAZI! Annyira finom, hogy ezt tényleg mindenkinek ki kell próbálnia! Senki nem mondaná meg róla, hogy ‘mindenmentes’! Egyből nyújtható tésztát kapunk és sütés után is szuper puha!

Nehézség Közepes
Elkészítési idő 1,5 óra
Lépések száma 7
Hozzávalók száma 8

Hozzávalók

Töltelék: Kb. 2kg alma reszelve, levét enyhén kinyomkodjuk majd összefőzzük. Ízlés szerint édesíthetjük. + kiskanál fahéj

Elkészítés

  1. Tészta hozzávalóit egy tálban hideg vajjal alaposan összedolgozzuk kézzel vagy géppel, hogy nyújtható állaga legyen.
  2. 2 egyenlő részre osztjuk és lisztezett felületen kb. 25x30cm nyújtjuk.
  3. Töltelék: Kb. 2kg alma reszelve, levét enyhén kinyomkodjuk majd összefőzzük. Ízlés szerint édesíthetjük. + kiskanál fahéj
  4. Sütőpapíros tepsire tettem az elnyújtott tészta egyik felét,
  5. Erre rátesszük kb 1,5 cm vastagon a töltelékünket, majd a tészta másik felét.
  6. Tetejét lekenhetjük higított baracklekvárral vagy tojással, ezután villával megszúrkáljuk.
  7. 200 fokon előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük légkeveréssel.